• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

L'Escola, de dissabte a Granollers

Un gran dia de rugby

Aquest dissabte els mes jovenets del Club Rugby Tarragona es van desplaçar a Granollers a gaudir de la segona trobada de la temporada preparada per els nostres amics de la escola dels Spartans. Com ja es costum, i cosa que ens omple d’orgull, vam presentar un equip complet amb canvis en cada categoria cosa que ens va permetre competir tots els partits concertats.

L’equip de Sub8 format per jugadors debutants i experimentats per parts iguals van jugar 5 partits. Els dos primers partits en front el Cabrera i els Spartans es van imposar els nostres voltors donada la intensitat del ritme imposat. Per als següents partits Carboners i Hospitalet es va intensificar la pressió defensiva essent aquesta la que va permetre imposar-se en el joc. L’últim partit vers el Cervelló seria a el més complex per el bon joc desenvolupat per ambdues parts. Sense cap dubte mes enllà de les anècdotes, l’equip va mostrar actitud, intensitat en la disputa del oval, ordre en les fases i per damunt de tot el bon treball grupal que va permetre gaudir a tots els xiquets del equip per igual.

Els nostres Sub10 van jugar tres partits amb resultats força positius, els xiquets començant a formar rucks eficients per mantenir la possessió de la pilota, juntament amb la disminució de la pèrdua de pilotes per caigudes en les passades van permetre que la pilota estigues molt de temps en mans dels nostres jugadors. La millora en el placatge en referència a la primera trobada va reforçar la defensa.
Poc a poc es te que començar a treballar la col·locació al camp amb i sense pilota, com a objectiu bàsic de la categoria.

Per finalitzar els Sub12 van jugar 4 partits, tots ells a un nivell força interessant. Les notes bàsiques de la trobada van ser el magnífic treball en equip, obrint moltes pilotes a la mà encadenant dos i tres passades al obert que ens donaven molts metres per córrer i l’aprofitament de les entrades dels nostres davanters sempre recolzats per companys que permetien mantindré la possessió de la pilota. De la trobada anterior els entrenadors vam extreure la conclusió que teníem que treballar el ruck i donar instruccions als nostres ‘9’ per mantenir el control del joc, ja que l’anarquia dominava el devanir dels partits. D’aquesta trobada podem extreure que el treball realitzat als entrenaments ha sigut molt eficient, donat que s’ha vist un control dels temps per part del nostre nexe d’unió entre davanters i tres quarts, i el reforçament de la estructura del ruck ha desencadenat un joc tranquil i explosiu en les arrancades. Ens queda molta feina per fer... però aquest equip no té límits.

Per finalitzar agrair als Spartans de Granollers la exel.lent preparació de la trobada i als equips presents la seva actitud de competició que ens permet seguir evolucionant les aptituds i actituds dels nostres voltorets.

Oscar Quintela

Victòria de l'INEF-LH-CRT

Dissabte 9 de novembre, més aviat del que és habitual, les noies es preparen per encarar el que serà el quart partit contra les ja conegudes jugadores del Sitges.
Són les dues i mitja i el xiulet marca l’inici del partit, un partit que se suposava favorable al conjunt visitant (INEF-Hospitalet-CRT) ja que el rival es presentava amb 13 jugadores, cosa ja habitual en aquesta lliga femenina que aquest any afronta forts problemes d’efectius en gairebé tots els equips de la lliga.  Però lluny del que semblava l’equip local comença dominant el partit i als pocs minut arribaria la primera marca. La tònica de la primera part va ser de domini del Sitges, ja que les nostres jugadores tot i ser més nombroses, juguen amb el handicap de no conèixer-se gaire i això dificulta el joc global de l’equip.  Amb un marcador desfavorable de 15 – 7 arriba el final de la primera part.
Després d’alguns canvis en l’alineació del conjunt visitant i algunes correccions dels entrenadors a càrrec d’aquesta unió, les noies afronten la segona part amb una actitud mes positiva tot i el resultat. Poc a poc les coses van sortint i aconseguiren posar-se per sobre amb un resultat final de 20-24.
Un cop més el rugby sorprèn i l’actitud passa per sobre del nombre de jugadores.
Falta molta feina a fer però setmana rere setmana i entrenament rere entrenament anirem polint coses per a seguir competint i guanyant partits.
Salut i rugby!

Ana Jorba

Els S16, endollats

Primer partit contra un rival directe a la competició el Barcelona Universitari Club, i campió la temporada passada de la 2a categoria catalana. Això requeria un nivell de concentració molt alt tant en atac com en defensa.
I els nostres S16 van sortir endollats, tal es això, que al minut 4 ja fèien el primer assaig. I lluny de perdre la concentració, el joc a les mans va començar a fluir. Un bon atac i una defensa pressionant feia que el BUC no tingués oportunitat d’atacar, mentre que les nostres jugades d’atac anaven trenant assaig rera assaig. Així arribàvem a la 1/2 part amb 5 assaigs a favor i cap en contra (31-0)

Al inici de la segona part un assaig del BUC ens feia pensar que havíem sortit desconcentrats, però tal com vam rebre l’assaig, vam tornar a marcar. Com a la primera part el joc a la ma va funcionar i assaigs anaven caient fins al 71-17 final.

Hem de lamentar la lesió de Jaime als 10min de la primera part a qui desitgem una ràpida recuperació.

Poc a poc es va notant el treball dur als entrenaments, el treball físic i tècnic dels jugadors i ens dona una bona posició de inici de la competició regular de Segona Catalana.

Van jugar Adrian, Pau, Marc, Edgar, Quim, Juan Diego, Manel, Leo, Jaime (Mireia), Lucas, Angel, Sergi, Pol, Adrià (Jimmy).

Àlex Satué

Classificació per la DHC a Badalona

El CRT aconsegueix la classificació matemàtica per a la fase final de la Divisió d'Honor Calatana després de vèncer al Badalona a domicili (13-50).

El dia de les eleccions també hi ha rugby. En diumenge i, esperant votar a la tornada, els homes d'en Jason Randell es desplaçaven a Badalona amb un objectiu molt clar: guanyar per a certificar la seva classificació per a la fase final de la màxima competició catalana. 

El partit va començar amb un domini clar dels Voltors, monopolitzant la possessió de la pilota i avançant molts metres amb els tres-quarts. El premi va arribar molt aviat i, al minut 3, els tarragonins assajaven per primera vegada mitjançant l'Óscar Puyo. El resultat d'aquesta anotació va ser contraproduent; a partir d'aquest moment, el CRT va canviar l'esquema de joc abusant del joc als espais curts a prop dels punts de trobada amb els seus davanters i caient en excessives indisciplines en defensa. Això últim va portar a la pèrdua de territori i a l'anotació local de dos cops de càstig que els posaven per davant al marcador.

Veure's superats en puntuació, va revertir la mentalitat dels Voltors, que van tornar al guió inicial. Els davanters guanyaven metres lluny dels punts de trobada i els tres-quarts atacaven els espais que deixava la defensa local a l'exterior. Amb aquest guió, els assajos van anar caient la resta de partit només tacats per una marca del Badalona passats els 20 minuts de la segona part.

L'Óscar Puyo en dues ocasions més, l'Agustín García, el Jan Bogaarts, el Matías Segura i dos assajos de càstig després de dues melés certificaven la victòria i el punt bonus ofensiu.

El proper partit tancarà la fase prèvia i servirà per gaudir del joc esperant la fase decisiva de la temporada.

Eloi Boix

S18 - Terranova, triunfo con actitud

Y por fin llegó el momento de entrar a competir en nuestra liga, la segunda catalana, y nuestros chicos del Terranova dieron un paso adelante y pisaron el pasto con ganas, fuerza y actitud, consiguiendo doblegar a los jugadores del Martorell - Cornellà.
Un partido duro y competido en la primera parte, en la que nuestros chicos lucharon contra nuestros rivales y el viento fuerte en contra que nos limitaba en las fases de pateo y que daba un extra al Martorell - Cornellà en el empuje y la presión.
Pero hoy, desde el inicio, nuestros chicos estaban enchufados y concentrados. Defensa dura y fuerte, apoyos constantes, casi sin errores, puesto que sólo concedieron un golpe de castigo lejano al contrario y entrega que produjo su primer fruto en el minuto 23 cuando tras una explendida combinación llegamos a su zona de marca y primer ensayo.
Por primera vez, Terranova se pone en ventaja en esta temporada y esta ventaja, dio extra de fuerzas y ánimo a los chicos que tuvieron que vérselas ante un aumento del empuje y la agresividad del contrario y por momentos defender en 22 a escasos centímetros de nuestra zona de marca. Pero con cohesión, intensidad y concentración  consiguieron  sobreponerse y en el 30 se consigue nuestro 2° ensayo, precedido de una agresión a uno de nuestros chicos que trajo consigo la expulsión del agresor. El viento y nuestro chutador  no se pusieron de acuerdo para conseguir la transformación y nos fuimos al descanso con la sensación de que podíamos conseguir más. Y en la reanudación, con el viento a favor y a pesar de que este amaino con respecto a la primera parte, se desató un vendaval de juego de los tarragovilanovenses y con excelente actitud en 10 minutos, 2 ensayos nuevos. Nuestros adversarios no se amilanaron y siguieron presionando y los nuestros defendiendo y atacando y en el 60 nuevo ensayo con transformación, tras haber perdonado otro en minutos anteriores por las precipitaciones.
Comenzaron los cambios y en 4 minutos la relajación y la rabia del contrincante pusieron 2 ensayos y una transformación en contra en nuestro casillero. Pero los chavales se repusieron y ante el riesgo de perder el bonus ofensivo, subieron de nuevo la intensidad, rematando el partido con un nuevo ensayo y un final que sabe a gloria tras las dificultades que la pretemporada y la primera fase nos puso en el camino.
Cuatro puntos puntos + bonus ofensivo en nuestros casillero y
un 3 tiempo merecido, con buen ambiente, como siempre y alegría, amenizado con música variada, diversión y una camaradería excepcional entre nuestros jóvenes de Tarragona, Reus, y Vilanova.
Enhorabuena, chicos, por la victoria, y sobretodo por la actitud, por el compañerismo, el buen ambiente que creais y la amistad que habéis trabado entre vosotros.

Eugenio Guijarro