• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Actuacions RESSO 2015
 
Continuant amb la trajectòria iniciada l'any 2014, el Rugby Tarragona, ha participat i promogut novament durant l'any 2015 una sèrie d'actuacions solidàries:
 
Amb solidaritat envers els persones que lluiten contra el càncer de mama, el cap de setmana del 18 i 19 d'octubre, es van fer diverses accions, algunes virtuals, d'altres no.

#movember
Durant el mes de novembre es va dur a terme una altra acció envers la causa del càncer, en aquest cas el que afecta a la població masculina (de testicles i de pròstata). El Rugby Tarragona es va unir a la causa de Movember creant un equip dels Voltors amb bigoti amb l'objectiu de conscienciar als nostres jugadors i alhora contribuir econòmicament a base de donatius. El diumenge 29 de novembre a la Sala el Cau es va organitzar un concert solidari pro Movember amb Oscárboles i Jordete de Sifora. La recaptació de les entrades es va destinar a la causa.
 
 
El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Des del Consell Català de l'Esport es va fer públic el Manifest del Món de l'Esport que el Rugby Tarragona va subscriure plenament. El dia 28, uns minuts abans del partit corresponent a la vuitena jornada del Campionat de Catalunya entre el Tarragona i el BUC de la categoria sènior, i amb presència dels dos equips al camp, la representant territorial de l'Esport a Tarragona, Gemma Solé, va donar lectura al Manifest.
 
 
En la lluita per les IDP, tu ets la peça que falta!, aquest és el nom de la campanya endegada per BCN-PID Foundation i en la qual també ha col·laborat el CR Tarragona. Dins la campanya de difusió del coneixement de les IDP entre la població general, aquest any 2015 s’ha iniciat la campanya “Fes-te amic de les IDP. Ets la peça que falta”. L’objectiu és la implicació de persones i entitats amb elevat reconeixement social que permetin fer arribar tota la feina duta a terme en aquest camp pels professionals del nostre país a la població general. El Club Rugby Tarragona s'ha sumat a aquesta iniciativa, en tant que campions de la lliga de Primera Catalana la temporada passada, en tant que solidaris i promotors dels valors del rugbi, i en tant que promotors del rugbi inclusiu a les comarques de Tarragona, amb la tasca que es fa amb els infants de la Fundació Casal l'Amic.
La nostra contribució per donar visibilitat a la campanya consistí a fotografiar al Primer Equip portant una peça del puzzle en un indret emblemàtic de Tarragona. 
 
 
El dissabte 28 de novembre en acabar el partit del sènior es va fer una fotografia de l'equip amb pancarta i les paraules #fuerzalberto per donar suport a l'Alberto Alaiz Garcia-Blanco, jugador del Atlético Rugby que el 3 d'octubre es va lesionar greument en un partit i que lluita per recuperar la mobilitat.
 
 
El cap de setmana del 27 al 30 de novembre es va dur a terme a nivell de Catalunya el Gran Recapte d'Aliments per a ajudar a les persones necessitades de la nostra societat més propera. Des del club, el dissabte 28, aprofitant que dues categories jugaven a casa, es va fer recapte d'aliments. Es van recollir 135 quilos de diferents productes alimentaris que van ser lliurats al Banc d'Aliments a Reus.
 
 
El diumenge 20 de desembre de 2015 aprofitant que se celebrava el dinar de Nadal del Rugby Tarragona al que assistiren unes 100 persones, es van recollir productes d'higiene personal per a la Fundació Bonanit de Tarragona que van ser lliurats al seu director Antoni Coll. La Fundació Bonanit es dedica des de l'any 2006 a donar cobertura i atenció integral a les persones sense llar i en situació de desemparament.
 
 
el 17 de desembre el president del club recollí el premi de la I Convocatòria d'Ajudes a Projectes Socials de Portsolidari 2015 promogut per l'Autoritat Portuària de Tarragona i dotat amb 3.500 euros pel projecte Rugby per a tothom.
 

#fundaciobonanit

El mes de gener vàrem rebre la visita del director de la Fundació Bonanit de Tarragona, Antoni Coll, qui es desplaçà fins al camp del Complex Educatiu per recollir els productes d'higiene personal que es varen recollir durant el dinar de Nadal del club. La Fundació Bonanit es dedica des de l'any 2006 a donar cobertura i atenció integral a les persones sense llar i en situació de desemparament.

#antananarivo

Un veterà del nostre club, Ricardo Rivero va mobilitzar als Old Vultures, els veterans del Rugby Tarragona, i entre tots varen adquirir i enviar pilotes i diverses samarretes del Rugby Tarragona a infants d'Antananarivo (Madagascar).

#amblamuntanyeta

El dilluns 11 d'abril va tenir lloc l'acte de lliurament d'una grua de l'empresa Aidmoving especialitzada en productes per a persones amb problemes de mobilitat, que ha estat finançada en bona part amb la recaptació solidària que es va dur a terme durant la XII Trobada d'Escoles de Rugby Ciutat de Tarragona, gràcies a la venda de determinats articles de merxandatge del Club Rugby Tarragona.

#jovepromesaesport

El 6 de maig a la Universitat Rovira i Virgili va tenir lloc l'acte de Reconeixements Esportius de la demarcació de Tarragona, adreçat a les Joves Promeses de l’Esport Tarragoní. Organitzat pel Consell Català de l'Esport i la Secretaria General de l'Esport a Tarragona es tracta d’un homenatge i un reconeixement al col·lectiu d’esportistes en edats compreses entre 15 i 18 anys, que durant l’any 2015 van assolir alguna fita esportiva com  ara quedar campions de Catalunya en la seva modalitat, fer pòdium en un campionat d’Espanya, participar en un campionat europeu o del món,  o fer podi en una competició internacional. El voltor Pau Moreno Escoda va estar guardonat en aquest acte, per haver quedat  tercer en la seva categoria (S18) l'any 2015 en el Campionat Autonòmic de Seleccions.

#pedaleaporlainclusion

El 9 de juny l'equip de Promoció del Rugby Tarragona va estar duent a terme una activitat amb el Centre d'Educació Especial Estela de Tarragona. La iniciativa partí de Diego Dunjó, entrenador de l'equip de rugby inclusiu del BUC i promotor de la iniciativa Pedalea por la Inclusión. En Diego va sortir de Barcelona, va fer parada a Gavà i Castelldefels, Tarragona i acabà a Cullera, on va tenir lloc el Festival Internacional de Rugbi Inclusiu. L'objectiu d'aquesta acció no era altre que convèncer a la població que el rugbi permet la seva pràctica a tothom, tingui la condició que tingui, pels valors que inculca a totes les persones que hi juguen: respecte, disciplina, integritat i solidaritat.

#xarxa turisme esportiu

El Club Rugby Tarragona ha estat convidat a formar part de la Xarxa de Turisme Esportiu a la demarcació de Tarragona, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017 i el suport tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci. La Xarxa de Turisme Esportiu pretén afavorir l’establiment de relacions de col·laboració i la creació de producte de turisme esportiu entre els diferents agents del sector del turisme i de l’esport.

#placalcancer

Els diferents equips del club en competició van lluir o samarretes o altres elements roses el cap de setmana del 16 i 17 d'octubre per solidaritat amb la causa.

#latituds33

El dilluns 17 d'octubre es va emetre pel Canal 33 de Televisió de Catalunya el programa Latituds que es va gravar amb els infants i joves de la Fundació Casal l'Amic i el Club Rugby Tarragona per donar a conèixer l'activitat Rugby per a tothom que promou el nostre club des de fa 3 anys. El programa estava dedicat a la pobresa infantil i juvenil, malauradament en creixement.

#noalaviolenciacontralesdones

El 25 Novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, el nostre club, com cada any, es va adherir al Manifest Institucional i del Món de l'Esport que promou la Generalitat de Catalunya.

#movember

Formació d’un equip de Voltors amb bigoti a Movember Foundation i promoció de la campanya al programa #femquepassi de TAC12.

#refugiats Smara

El dijous 15 de desembre es va lliurar a representants del projecte Una Finestra al Món material esportiu per als infants del campament de refugiats sahrauís de Smara (Marroc). El projecte "Una Finestra al Món: intercanvi d'experiències educatives", arrenca de l'any 2009, i es tracta d'una proposta de sensibilització i educació pel desenvolupament que neix amb la vocació d'apropar dues realitats, la dels nens i nenes de les escoles d'aquí amb la dels nens i nenes de les escoles d'allà. Amb caràcter anual té lloc aquest intercanvi d'experiències educatives amb les 7 escoles del campament de Smara i centres escolars de Tarragona, Barcelona i Lleida.

 

Actuacions RESSO 2014
 
Durant l'any 2014 hi va haver mostres solidàries d'entre les que cal destacar, per exemple, les actuacions que es van dur a terme el cap de setmana del 18 i 19 d'octubre amb l'objectiu de donar suport a les associacions que lluiten contra el càncer de mama. La primera acció consistí en la realització d'un cartell que es va poder veure a través dels canals socials de molts clubs de rugby catalans; així mateix en el nostre camp es van dur a terme diferents activitats per donar suport a la causa com vestir als jugadors de rosa, tant si jugaven a casa com no, alguns amb samarretes, d'altres amb braçalets, guarnir el camp amb grans llaços rosa i organitzar un dinar solidari amb els infants i pares de l'Escola del Rugby Tarragona.
 
Durant el mes de novembre es va dur a terme una altra acció envers la causa del càncer, en aquest cas el que afecta a la població masculina (de testicles i de pròstata), unint-nos a la causa de Movember i creant un equip dels Voltors amb bigoti amb l'objectiu de conscienciar als nostres jugadors i alhora contribuir econòmicament a base de donatius. Tot i que l'aportació de l'equip ha estat modesta creiem que any rere any anirem sumant adeptes a la causa.
 
El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Des del Consell Català de l'Esport es va fer públic el Manifest del Món de l'Esport que el Rugby Tarragona va subscriure plenament.
 
El cap de setmana del 27 al 30 de novembre es va dur a terme a nivell de Catalunya el Gran Recapte d'Aliments per a ajudar a les persones necessitades de la nostra societat més propera. Des del club, el dissabte 28, aprofitant que dues categories jugaven a casa, es va fer recollida d'aliments que després es van portar al Banc d'Aliments de Reus.
 
El diumenge 21 de desembre de 2014 aprofitant que se celebrava el dinar de Nadal del Rugby Tarragona al que assistiren més de 100 persones, es van recollir aliments i joguines per als infants de la Fundació Casal l'Amic, una mostra més de la solidaritat dels Voltors del Rugby Tarragona.